Lehdistötiedote 17.10.2017: SmartECG nopeuttaa sydänpotilaan pääsyä hoitoon

SmartECG nopeuttaa sydänpotilaan pääsyä hoitoon

RemoteA Oy kehittää SmartECG-palvelua, joka nopeuttaa sydän- ja verisuonitautien diagnosointia ja potilaan pääsyä hoitoon. Palvelu hyödyntää tekoälyä: sen ytimessä on RemoteA:n algoritmi, joka on kehitetty yhtiön laajan kardiologisen datapankin pohjalta. Algoritmi tuottaa laadukkaan automaattianalyysin, joka auttaa yleislääkäriä diagnosoimaan sydänoireista kärsiviä potilaita ja nopeuttaa tarvittaessa myös kardiologin diagnostista työtä. SmartECG-palvelu tehostaa terveydenhoidon resurssien käyttöä merkittävästi. Palvelu tulee markkinoille vuonna 2018.

SmartECG on kliinisen päätöksenteon työkalu yleislääkäreiden ja kardiologien yhteistyöhön. Se perustuu algoritmiin, joka tulkitsee automaattisesti EKG-dataa, valitsee alustavasti tärkeimmät tulokset ja avustaa lääketieteen ammattilaisia diagnosoinnissa ja hoidon määrittelyssä. Algoritmin taustalla on 1,5 miljoonaa tuntia sydänkäyrätietoja yli 90 000 potilaasta.

”SmartECG perustuu laajaan kokemukseemme etädiagnostiikkapalveluista ja syvään algoritmiosaamiseemme. Suuret datamäärät, kehittyvät algoritmit ja parempi laskentakapasiteetti mahdollistavat yhä paremmat työkalut yleis- ja erikoislääkärien päätöksenteon tueksi”, toteaa RemoteA:n analytiikasta vastaava Heikki Väänänen.

SmartECG-palvelu sisältää automaattianalyysin sekä option kardiologin konsultaatioon. Yleislääkäri saa automaattianalyysin parissa minuutissa EKG-datan lataamisesta palveluun ja halutessaan erikoislääkärin lausunnon jopa parissa päivässä. SmartECG:n tuottama analyysi nopeuttaa erikoislääkärin diagnosointityötä noin 20 minuutilla potilasta kohden.

SmartECG-palvelun tavoitteena on madaltaa kynnystä tutkia potilaita. Sydämentykytysten tai muljahdusten kaltaisista oireista kärsivät potilaat hyötyvät tiedosta, ovatko heidän tuntemuksensa sydänsairauden merkki vai vaarattomia. Sydänoireista kärsivän potilaan pääsy kardiologille usein kestää, koska alan erikoislääkäreitä on liian vähän. Liian pitkä odotus voi olla hengenvaarallinen, ja SmartECG:n avulla riskitapausten löytämistä voidaan nopeuttaa.

SmartECG-palvelu tulee olemaan yhteensopiva useimpien (80 %) EKG-monitorointilaitteiden kanssa. Palvelun lääketieteellinen validointiprosessi alkaa keväällä 2018. FDA- ja CE-validoinnin valmistuttua palvelua pilotoidaan syksyllä 2018 ambulatoristen EKG-laitteiden tuottamalla datalla, minkä jälkeen se tulee markkinoille.

SmartECG:n avulla terveydenhuolto tehostuu, kun entistä useampi potilas pääsee korkealaatuiseen sydänmonitorointiin. Lääkärit pystyvät tutkimaan potilaita nopeammin, perusteellisemmin ja useammin kuin nykyisillä ratkaisuilla. RemoteA:n arvion mukaan SmartECG-ratkaisu on vuoteen 2020 mennessä 10 000:n yleislääkärin käytössä ja palvelee noin 800 000 potilasta vuosittain.

 

Lisätiedot:

Heikki Väänänen, Head of Analytics, RemoteA Oy, p. 050 586 7460, heikki.vaananen@remotea.com

RemoteA Oy on vuonna 2002 perustettu suomalainen, yksityisomisteinen terveysteknologian yritys, joka on erikoistunut sydändatan analysoimiseen ja sähköisiin terveyspalveluihin, ja on myös sertifioitu lääkelaitevalmistaja. Etälausuntojen uranuurtajana olemme viimeisen viidentoista vuoden aikana tuottaneet terveydenhuollon yksiköille Suomessa, Ruotsissa ja Britanniassa yhteensä 170 000 EKG-, uniapnea- ja verenpaineen etäanalyysia. Yrityksessämme työskentelee ohjelmistojen, algoritmien sekä liiketoiminnan osaajia ja teemme yhteistyötä eturivin kardiologien kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme

2018-03-14T10:48:45+00:00

Viimeisimmät julkaisut

Yhteystiedot

Lars Sonckin kaari 10 – 16
02600 Espoo
SUOMI

Phone:
+358 (0) 45 2300 520