Terveysala kehittyy hyvällä tahdolla ja datalla

Terveysala kehittyy hyvällä tahdolla ja datalla

Yhteistyö, data, co-creation, personoitu terveydenhuolto – nämä trendit näkyvät ja kuuluvat siellä, missä terveysalan toimijat kokoontuvat. Healthtech Finland järjesti ensimmäisen Markkinapäivän 11.12.2017 tavoitteenaan auttaa terveysteknologian yrityksiä löytämään kumppanuuksia toisistaan sekä edistää yhteistyötä terveydenhuollon toimijoiden kanssa.

Vaikka yritysten ja yhteistyöehdotusten kirjo on laaja, yrityksiä yhdistää tarve verkostoitua entistä parempien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseksi ja markkinoille saattamiseksi Suomessa ja ulkomailla. Esimerkiksi

  • GE Healthcare rakentaa tekoälyverkostoa hyödyntämään dataa, jota sairaaloiden potilaslaitteet tuottavat päivittäin peräti 1,5 GB / potilas
  • Planmeca haluaa hyödyntää potilaslaitteidensa tuottamaa dataa
  • Isku, Genano, Medanta ja Ecosir tekevät myynti- ja markkinointiyhteistyötä Hygienic Hospital -konseptin alla
  • Atostek on kehittänyt yhdessä lääkäreiden kanssa keskitetyn näkymän potilastietoihin
  • RemoteA haluaa olla rakentamassa verkostoja sydänanalytiikan, tekoälyn sekä SmartECG-palvelun pilotoinnin ympärille

Sairaalat avaavat testbed-ympäristöjä

Päivän aluksi kuulimme Sinikka Salon (STM) ja Jaana Lapin (TEM) terveiset sote-markkinan mahdollisuuksista yrityksille. STM:n arvion mukaan yksityisten palveluntarjoajien osuus sosiaali- ja terveyspalveluiden 18,5 miljardin euron budjetista kasvaa nykyisestä 16 %:sta 24 %:iin vuonna 2024 . Valtionhallinto myös haluaa vauhdittaa innovatiivisia julkisia hankintoja kasvattamalla niiden osuutta 5 %:iin julkisista hankinnoista.

Paljon on vireillä, mutta kuinka onnistumme viemään teknologian kehityksen täysipainoisesti käytäntöön? Yliopistolliset keskussairaalat ja Tekes tarjoavat yhden vastauksen tähän pulmaan: yrityksille testbed-yhteistyötä eli yhteistyötä aidossa tuotekehitysympäristössä.

  • Esimerkiksi Oulussa yliopistollinen keskussairaala puretaan pois ja sen tilalle rakennetaan Älykäs sairaala (#OYS2030). Samalla hyvästellään vanhentuneet hoitoprosessit. Yritykset toivotetaan tervetulleeksi mukaan kehittämään asiakaskeskeisiä ratkaisuja.
  • HUS puolestaan on avannut oman testbed-ohjelmansa yrityksille. HUS on myös osa pohjoismaista testbed-sairaalaverkostoa.
  • Tekes kertoi Clinical Entrepreneurship -ohjelmasta, jonka avulla sairaaloiden henkilökunnan on mahdollista työskennellä yrityksessä virkavapaan turvin kehittämässä uutta. Tekes tukee yrityksiä palkkakustannuksissa esim. innovaatiosetelillä.

Seuraava markkinapäivä 19.4.2017

Yhteistyöverkostojen luomisessa tarvitaan systemaattisuutta, sitkeyttä ja sattumaa. Toivottavasti mahdollisimman moni Healthtech Finlandin jäsenyritys on mukana luomassa verkostojen voimaa.

Markkinapäivässä esittäytyneet yritykset:

Abomics, Atostek, Clinius, Euformatics, GE Healthcare, Genano, Glucostratus, HUR, IBM Finland, Injeq, Isku, Medanta, Nokia, Olfactomics, Planmeca, RemoteA, Serres ja Top Data Science.

RemoteA

RemoteA on suomalainen terveysteknologiayritys, joka tuottaa etäanalyysipalveluita, kehittää sydänanalytiikkaa ja SmartECG-palvelua. Algoritmiin perustuvan laadukkaan automaattianalyysin perusteella yleislääkärin on mahdollista diagnosoida sydänoireista kärsiviä potilaita.

Kirjoittaja: Hannele Pullainen

Tilaa uutiskirjeemme

Seuraa meitä

2018-03-13T09:30:41+00:00

Viimeisimmät julkaisut

Yhteystiedot

Lars Sonckin kaari 10 – 16
02600 Espoo
SUOMI

Phone:
+358 (0) 45 2300 520