Parhaat palvelut kehitetään asiakasta kuunnellen

Parhaat palvelut kehitetään asiakasta kuunnellen

Digitaaliset työkalut hyödyttävät terveydenhuoltoa parhaimmillaan monilla tavoilla: ne tukevat terveydenhuollon ammattilaisia työssään, auttavat kehittämään asiakaskokemusta ja tehostamaan resurssien käyttöä.

Terveysteknologian hyödyt vs. kustannukset

Uusien menetelmien käyttöön ottaminen ei kuitenkaan aina käy käden käänteessä. Terveydenhuollon moninaiset prosessit, useat käynnissä olevat muutoshankkeet, jatkuva tarve priorisoida ja koordinoida sekä uusien toimintamallien omaksuminen saattavat hidastaa teknologioiden käyttöönottoa.

Uuden tuotteen ja palvelun on siis oltava niin hyvä, että sen tuottama hyöty ylittää reippaasti muutoksen tuottamat kustannukset.

Parhaisiin tuloksiin asiakasta kuunnellen

Miten sitten kehittää toimivia ratkaisuja terveydenhuoltoon? Yhteiskehittäminen eli co-creation auttaa. Yhteistyö voi olla monentasoista:

  • Yliopistollisissa keskussairaaloissa on avattu testbed-ympäristöjä. Yritykset voivat kehittää uusia ratkaisuja oikeassa toimintaympäristössä yhteistyössä mahdollisten käyttäjien kanssa. Lisätietoja esimerkiksi HUSin, pohjoismaisten yliopistosairaaloiden sekä Tekesin tarjonnasta.
  • Palvelumuotoilu eli systemaattinen menetelmä, jossa aluksi selvitetään kohderyhmän tarpeet ja haasteet, ja vasta sen jälkeen aletaan kehittää uutta konseptia kaupallistamisen edellytykset laajasti huomioiden.
  • Kvalitatiiviset menetelmät: yksilö- ja ryhmähaastattelut, käyttäjätutkimukset, workshopit
  • Kvantitatiiviset menetelmät: paneelit, tutkimukset ja kyselyt

Olennaisinta on hakeutua dialogiin mahdollisen asiakkaansa kanssa, sillä jokainen kohtaaminen tuottaa uusia oivalluksia ja oppimista. Jos aihe kiinnostaa enemmän, hyvä johdatus aiheeseen löytyy täältä.

Tervetuloa SmartECG-paneeliin

Myös RemoteA haluaa kehittää uutta SmartECG-palvelua yhteistyössä sen tulevien käyttäjien kanssa. SmartECG-palvelu on valmis pilotoitavaksi syksyllä 2018, mutta kutsumme jo nyt nykyiset asiakkaamme sekä muut aiheesta kiinnostuneet lääkärit ja terveydenhuollon henkilökunnan mukaan palvelun kehittämiseen.

Lue lisää paneelista alla olevasta linkistä.

SmartECG-paneeli

Tilaa uutiskirjeemme

Seuraa meitä

2018-03-14T10:51:09+00:00

Viimeisimmät julkaisut

Yhteystiedot

Lars Sonckin kaari 10 – 16
02600 Espoo
SUOMI

Phone:
+358 (0) 45 2300 520