Lehdistötiedote 8.1.2018

RemoteA kutsuu terveydenhuollon ammattilaiset kehittämään SmartECG-palvelua

RemoteA Oy kehittää SmartECG-palvelua, joka nopeuttaa sydän- ja verisuonitautien diagnosointia ja potilaan pääsyä hoitoon. Palvelu hyödyntää tekoälyä: sen ytimessä on RemoteAn algoritmi, joka on kehitetty yhtiön laajan kardiologisen datapankin pohjalta. Jotta palvelu vastaisi tulevien käyttäjien tarpeita mahdollisimman hyvin, RemoteA kutsuu terveydenhuollon ammattilaiset antamaan palautetta palvelusta ja kertomaan tarpeistaan jo tuotekehitysvaiheessa. SmartECG-paneeli käynnistyy tammikuussa 2018, ja SmartECG-palvelua pilotoidaan loppuvuodesta 2018.

SmartECG-paneeliin ovat tervetulleita kaikki perusterveydenhuollon ammattilaiset, jotka työssään kohtaavat sydänongelmista kärsiviä potilaita eli yleislääkärit, sairaanhoitajat ja terveysasemien vetäjät. Paneeliin pyydetään mukaan myös kardiologeja.

Paneelin jäsenet saavat vastattavakseen lyhyitä nettikyselyjä, joiden aiheena on mm. analytiikan, diagnostiikan ja käyttöliittymän kehittäminen. Panelisteja kutsutaan vastaamaan kyselyihin sähköpostilla, ja vastaaminen on aina vapaaehtoista.

”Haluamme panostaa yhteiskehittämiseen nyt tuotekehitysvaiheessa, että saamme hiottua ratkaisumme niin, että se parhaalla mahdollisella tavalla vastaa käyttäjien tarpeisiin. Uskon, että ratkaisumme yksinkertaistaa ja nopeuttaa sydänvaivoista kärsivien potilaiden hoitoprosessia merkittävällä tavalla”, sanoo tuotekehityksestä vastaava Heikki Väänänen

SmartECG-automaattianalyysi muutamassa minuutissa

SmartECG-palvelu yhdistää automaattianalyysin ja option kardiologin lausuntoon. Palvelun avulla yleislääkäri saa muutamassa minuutissa EKG-datan lataamisesta automaattianalyysin, joka tukee diagnoosin tekemisessä.

SmartECG-palvelu laskee keskimääräisiä tutkimuskustannuksia

SmartECG:n avulla terveydenhuolto tehostuu, sillä lääkärit pystyvät tutkimaan potilaita nopeammin, perusteellisemmin ja useammin kuin nykyisillä ratkaisuilla. Palvelu

  • Laskee keskimääräisiä tutkimuskustannuksia.
  • Madaltaa kynnystä tutkia aiempaa useampi potilas.
  • Auttaa yleislääkäriä diagnosoimaan potilaansa jo perusterveydenhuollossa.
  • Ohjaa kardiologin lausuttavaksi vain erikoislääkärin asiantuntemusta tarvitsevat tapaukset.
  • Nopeuttaa lausuvan kardiologin työtä.
  • Nopeuttaa läheteprosessia merkittävästi potilaan kannalta.

RemoteAn arvion mukaan SmartECG-ratkaisu on vuoteen 2020 mennessä 10 000:n yleislääkärin käytössä ja palvelee noin 800 000 potilasta vuosittain.

Lisätiedot:

SmartECG-palvelu

SmartECG-paneeli

Hannele Pulliainen, markkinointipäällikkö, RemoteA Oy, 044 355 5225,

RemoteA Oy on vuonna 2002 perustettu suomalainen, yksityisomisteinen terveysteknologian yritys, joka on erikoistunut sydändatan analysoimiseen ja sähköisiin terveyspalveluihin, ja on myös sertifioitu lääkelaitevalmistaja. Etälausuntojen uranuurtajana olemme viimeisen viidentoista vuoden aikana tuottaneet terveydenhuollon yksiköille Suomessa, Ruotsissa ja Britanniassa yhteensä 170 000 EKG-, uniapnea- ja verenpaineen etäanalyysia. Yrityksessämme työskentelee ohjelmistojen, algoritmien sekä liiketoiminnan osaajia ja teemme yhteistyötä eturivin kardiologien kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme

2018-03-28T14:04:25+00:00

Viimeisimmät julkaisut

Yhteystiedot

Lars Sonckin kaari 10 – 16
02600 Espoo
SUOMI

Phone:
+358 (0) 45 2300 520