Aalto-yliopiston hankkeessa kehitetään dataohjattuja menetelmiä

Aallon hanke kehittää dataohjattuja menetelmiä äkillisten sydänkuolemien sekä aivoinfarktien ennustamiseen

RemoteA Oy on mukana Aalto-yliopiston hankkeessa, joka kehittää uusia laskennallisia menetelmiä EKG-pohjaiseen sydänsairauksien diagnosointiin. Hankkeen tavoitteena on kehittää luotettavia, dataohjattuja menetelmiä äkillisten sydänkuolemien sekä aivoinfarktien ennustamiseen pitkäaikaisista sydäntallenteista. Hankkeessa ovat mukana RemoteAn lisäksi GE Healthcare ja Spektikor. Tekesin osarahoittama hanke on aloittanut keväällä 2017 ja sen on tarkoitus valmistua vuoden 2018 loppuun mennessä.

Hanke kytkeytyy terveysteknologian digitalisoitumiseen, yksilöllistettyyn terveyssuunnitteluun sekä datatieteen teknologioiden käyttöön avohoidon parantamisessa, mukaan lukien sairaalassa vietettyjen päivien vähentäminen.

Pääasiallinen mittaustapa on elektrokardiografia (EKG), mutta tarkoituksena on käyttää myös liikeantureita, pulssioksimetrejä sekä ääniantureita mittauksen luotettavuuden parantamiseksi. Pääkeskittymiskohteina ovat kehittyneen data-analyysin, signaalinkäsittelyn sekä ohjelmiston näkökulmat. Hankkeessa sovelletaan uusimpia luokittelumenetelmiä koneoppimisalalta sekä kehittyneitä signaalinkäsittelymenetelmiä, joita on aiemmin käytetty muun muassa avaruusteknologia- ja navigointisovelluksissa.

RemoteA tuo hankkeeseen omaa osaamistaan palveluoperaattoritoiminnasta sekä datapohjaisesta automaattidiagnosoinnista. RemoteA puolestaan hyödyntää omassa kehitystyössään Aallon state-of-the-art –menetelmätutkimusta. RemoteA Oy on mielellään mukana ekosysteemissä, joka kehittää terveydenhuollon ratkaisuja EKG-pohjaiseen sydänsairauksien diagnosointiin.

Lisätiedot:

RemoteA Oy, Heikki Väänänen, Head of Analytics, heikki.vaananen(at)remotea.com, puh. 050 586 7460

Aalto-yliopisto, Lauri Palva, tekniikan tohtori, projektipäällikkö, lauri.palva@aalto.fi, puh. 050 316 1033.

Tilaa uutiskirjeemme

Seuraa meitä

2018-03-13T09:31:24+00:00

Viimeisimmät julkaisut

Yhteystiedot

Lars Sonckin kaari 10 – 16
02600 Espoo
SUOMI

Phone:
+358 (0) 45 2300 520