RemoteA ja HUS yhteistyöhön EKG-analytiikan kehittämisessä

RemoteA Oy kehittää SmartECG-palvelua, joka nopeuttaa sydän- ja verisuonitautien diagnosointia ja potilaan pääsyä hoitoon. Palvelua pilotoidaan yhteistyössä HUS:in kanssa, minkä tavoitteena on hyödyntää tekoälyosaamista myös sydänpotilaiden diagnosoinnissa.

SmartECG-palvelun ytimessä on algoritmi, joka tuottaa laadukkaan automaattianalyysin yleislääkärien avuksi. Selainpohjainen analyysityökalu puolestaan nopeuttaa merkittävästi kardiologien diagnostista työtä. Apotti valitsi SmartECG-palvelun viiden lupaavimman digitaalisen uudistajan joukkoon ja se tulee markkinoille vuonna 2019.

RemoteA ja HUS käynnistävät loppusyksystä 2018 pilotin, jonka tavoitteena on hyödyntää SmartECG-palvelua EKG-analytiikan tutkimuskäytön alustana sekä mahdollistaa vahva tekoälyintegraatio, jossa EKG:n vuorokausirekisteröintien lisäksi voidaan hyödyntää myös muuta potilasdataa.

”Tekoäly mahdollistaa paremman laadun ja lisää tuottavuutta. HUS on edelläkävijä digitaalisen terveydenhuollon kehityksessä Suomessa. Yhteistyö RemoteA Oy:n kanssa nostaa EKG-diagnostiikan uudelle tasolle”, kertoo kardiologian erikoislääkäri Mika Laine HUS:sta.

Algoritmin taustalla 1,5 miljoonaa tuntia sydändataa ja 90 000 kardiologin lausuntoa

SmartECG-palvelu perustuu algoritmiin ja sisältää tekoälyä. Se tulkitsee automaattisesti EKG-datan ja valitsee tärkeimmät tulokset, joihin lääkäri voi tukeutua diagnoosia ja hoitoa koskevissa päätöksissään.

”Hyödynnämme kehitystyössä laajaa kokemustamme etädiagnostiikkapalveluista ja vahvaa algoritmiosaamistamme”, toteaa RemoteAn analytiikasta vastaava Heikki Väänänen.

Kysy lisää:

RemoteA, Heikki Väänänen, Head of Analytics, heikki.vaananen(at)remotea.fi, +358 50 586 7460.

RemoteA Oy on vuonna 2002 perustettu suomalainen, yksityisomisteinen terveysteknologian yritys, joka on erikoistunut sydändatan analysoimiseen ja sähköisiin terveyspalveluihin, ja on myös sertifioitu lääkelaitevalmistaja. Kehitämme parhaillaan SmartECG-palvelua, joka nopeuttaa sydänoireisten potilaiden diagnosointia ja pääsyä hoitoon. Tutustu RemoteAn tarinaan täällä. Yrityksessämme työskentelee ohjelmistojen, algoritmien sekä liiketoiminnan osaajia ja teemme yhteistyötä eturivin kardiologien kanssa.

HUS on 24 kunnan muodostama kuntayhtymä. Sen tehtävänä on tuottaa jäsenkunnille ja niiden asukkaille tarpeellisia erikoissairaanhoidon palveluja.

Seuraa meitä

Tähän tulee lomake uutiskirjeen tilaamiseen.

2018-09-13T06:06:07+00:00

Viimeisimmät julkaisut

Yhteystiedot

Lars Sonckin kaari 10 – 16
02600 Espoo
SUOMI

Phone:
+358 (0) 45 2300 520