Tarinamme

Tarinamme 2019-03-27T17:22:22+00:00

Lääketieteen ja teknologian liitosta syntyy parhaita innovaatioita

Aina RemoteAn perustamisesta alkaen vuonna 2002 tavoitteenamme on ollut nopeuttaa ja tehostaa potilaiden diagnoosiprosessia. Aloitimme uniapnean etäanalyysipalvelulla ja 15 vuotta myöhemmin tuotamme terveysteknologian palveluita laajasti: sydänanalytiikkaa, monipuolisia etäanalyysipalveluita ja lääkelaiteluokiteltuja laitteita.

Uniapnean diagnosoinnin kehitystyö alkoi 1980-luvulla

Tarina alkaa kuitenkin jo 1980-luvulla, jolloin sinnikäs joukko tekniikan ja lääketieteen ammattilaisia kehittivät uniapnean diagnosointia. Menestystarinoiden takana on usein vahvoja visoita ja pättäväisyyttä, ja niin nytkin. Nuori sairaalafyyskko Pekka Tiihonen liittyi neurofysiologisen diagnostiikan ja erityisest EEG-telemetrian parissa työskentelevään ryhmään itäsuomalaisessa sairaalassa. Tuolloin uniapnean analysointi oli vielä harvinaista, sillä laitteet perustuivat kalliisiin EEG-tallentimiin, ja uniapnean mittaaminen ja seulonta oli siitä syystä epäsystemaattista.

Tiimi alkoi kehittää kotikäyttöön sopivia laitteita. Ensimmäinen nelikanavainen kannettava laite valmistui vuonna 1989.

Unisalkku pystyi tunnistamaan selvät uniapneatapaukset, mutta se ei mahdollistanut uniapnean analysoimista täsmällisesti. Analytiikka oli myös integroitu osaksi laitetta ja tuotti hengityssignaalista käyriä sen jälkeen, kun se oli ensin tallennettu Windows-ympäristöön, kertoo Tiihonen.

Niin kutsuttu unisalkku oli käytössä seuraavat 14 vuotta, ja samaan aikaan  työryhmä jatkoi laitteen tarkkuuden ja käytettävyyden kehittämistä. Pekka Tiihosen tyttären mukaan nimetty uniapnealaite Venla tähtäsi kokonaan kotikäyttöön ja se valmistui vuonna 2002. Myöhemmin Tiihonen väitteli tohtoriksi aiheesta “Novel Portable Devices for Recording Sleep Apnea and Evaluating Altered Consciousness”. Väitös julkaistiin ja hyväksyttiin vuonna 2009.

Uniapneasta EKG- ja verenpainemittauksiin


Etäanalyysipalveluiden pioneereina olemme tuottaneet jo yli 170 000 EKG-, uniapnea- ja verenpainelausuntoa. Toimintamme myötä on syntynyt myös laaja, 1,5 miljoonan tunnin sydändatapankki, jonka avulla olemme kehittäneet sydänanalytiikkaa ja algoritmiosaamista.

On palkitsevaa olla osa terveydenhuollon kehitystä. Haluamme tehdä merkityksellistä työtä paremman ja tehokkaamman terveydenhoidon hyväksi edistyksellistä terveysteknologiaa hyödyntäen.

Arvojamme ovat ainutlaatuisuus, vastuullisuus ja tehokkuus.

Avaintapahtumat

02/2002: Ossi Tiihonen perusti yrityksen ja toi markkinoille uniapnean etäanalyysipalvelun.

04/2005: RemoteA laajensi 24 tunnin EKG-monitorointiin.

09/2007: Laajentuminen Iso-Britanniaan.

10/2009: Laajentuminen Ruotsiin. 5000 EKG-lausunnon datapankki, big data -analytiikka ja ohjelmistokehitys aloitetaan.

09/2013: SmartECG-algoritmin ensimmäinen toimiva prototyyppi.

02/2016: SmartECG-algoritmin sisäinen validointi. Etäanalyysipalvelut käytössä 250 terveydenhuollon yksikössä.

1/2017: Coronaria Terveyspalvelut ostaa Remote Analysis Oy:n. RemoteA tuottaa Coronaria Analyysipalveluiden tarvitsemat telelääketieteen ohjelmistopalvelut.

03/2017: RemoteA saa merkittävän, 1,2 miljoonan euron EU-rahoituksen SmartECG-palvelun kehittämiseksi.

03/2018: Bittium Medanalytics Oy ostaa RemoteA:n lääketieteen etälausuntopalvelualustan ja siihen liitettyjen lääketieteellisten mittalaitteiden ja liityntöjen tuoteoikeudet. RemoteA jatkaa sydänanalytiikan ja SmartECG-alustan kehittämistä.

03/2019: SmartECG-alustalle on myönnetty CE merkintä luokan IIa lääkinnällisenä laitteena ja se täyttää lääkinnällisten laitteiden direktiivin 93/42/ETY vaatimukset.

RemoteAlle on myönnetty Yksi vahvimmista -sertifikaatti, joka perustuu The Rating Alfa -luottoluokitukseen ja jonka myöntää Suomen Asiakastieto. Sertifikaatti on merkki yrityksen vahvasta taloudelliseta tilasta, taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä. Vain 12 % suomalaisista yrityksistä on oikeutettu sertifikaattiin.

Tulevat tapahtumat

2019 SmartECG-alustan 1.0 pilotointi.

2020 SmartECG-alusta 2.0.

Viimeisimmät julkaisut

Yhteystiedot

Lars Sonckin kaari 10 – 16
02600 Espoo
SUOMI

Phone:
+358 (0) 45 2300 520