En kundkommentar

En kundkommentar:
“Positivt att kunna erbjuda undersökning i samband med läkarbesöket”

Capio Hälsocentral Gävle har varit RemoteAs kund sedan oktober 2014 och använder RemoteAs Bandspelar EKG tjänst, som bygger på fjärrdiagnostik.

Distriktssköterska Anette Andersson från Capio är mycket nöjd med utvecklingen som den nya arbetsmetoden har medfört. ”Våra patienter uppskattar framför allt snabbare handläggning. Det är positivt att kunna erbjuda undersökning i samband med läkarbesöket”, säger hon.

Om allmänläkaren misstänker, att hens patient har ett sjukdomstillstånd, kan patienten enkelt och snabbt undersökas med RemoteAs Bandspelar EKG tjänst. Patienten bär registreringsapparaten under sina dagliga aktiviteter. En kardiolog analyserar registreringen med hjälp av fjärrdiagnostik och rapporterar tillbaka till allmänläkaren inom fem arbetsdagar. Tack vare systemet, behöver patienter inte vänta i flera veckor på specialistundersökningar.

Tjänsten är mycket lätt att använda. Anette Andersson berömmer inskolningen, som gav bra info och instruktioner. RemoteAs kundservice återkopplar också alltid snabbt.

RemoteA har utvecklat sina fjärrtjänster inom monitorering och läkarvård sedan 2002, och upprätthåller idag ett omfattande nätverk av allmänläkare, specialister och vårdorganisationer i Sverige, Finland, Storbritannien och Nordirland. Omkring 300 vårdinrättningar använder RemoteAs tjänsteplattform. Registreringarna tolkas av ledande kardiologer och specialister på luftvägarna.

Capio Hälsocentral Gävle ingår i Capio-koncernen, som är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag och erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri i fyra länder genom sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler.

Fjärrdiagnostik kort sagt

Istället för att vänta i flera veckor på en specialistundersökning kan en specialist med hjälp av en tjänsteplattform för fjärrdiagnostik rapportera tillbaka till primärvården inom fem arbetsdagar.

Tjänsten möjliggör snabb och kostnadseffektiv diagnos av patienter vid den lokala vårdcentralen genom att erbjuda ett alternativ till det traditionella remissförfarandet.

Patienten får tillgång till snabbare vård och bekvämare utredning. Vårdgivaren får ett specialistutlåtande inklusive tydlig vårdrekommendation inom fem arbetsdagar.

I tjänsten ingår

  • Utrustning för monitorering
  • Säkert system för dataöverföring
  • Diagnos inklusive tydlig vårdrekommendation av en erfaren specialist
  • Webbläsarbaserat analysprogram för specialisterna

Det är lätt att komma igång med tjänsteplattform för fjärrdiagnostik

1. Boka en demonstration

Under en 30 minuter lång demonstration visar vår kundansvarige er och era anställda hur tjänsteplattformen för fjärrdiagnostik fungerar. Demonstrationen innefattar:

  • Genomgång av tjänsteprocessen
  • Närmare titt på läkarutlåtanden
  • Kartlägga stegen mot att påbörja en prövoperiod

2. Påbörja en prövoperiod

  • Under en prövoperiod på tre månader kan ni testa vårt system och därefter ta ett beslut om huruvida nu vill ingå ett avtal.
  • Ni har 100 % support från vår kundtjänst även under prövoperioden, via telefon eller e-post närhelst ni behöver det.

3. Kom igång med tjänsteplattformen för fjärrdiagnostik

Nu är ni helt redo att fortsätta använda tjänsteplattformen för fjärrdiagnostik. Och precis som under prövoperioden hjälper vi er på alla sätt för att bidra till att så långt som möjligt förbättra er verksamhet och era patienters upplevelse.

Beställ ett nyhetsbrev!

Boka en 30 demonstration här

2018-03-12T14:00:30+00:00

Artiklar

Kontaktuppgifter

Svetsarvägen 15 2 tr
171 41 Solna
SVERIGE

Phone:
+46 (0) 8 28 03 02